Helg!

Nu var det helg igen, veckorna går fort!
Denna vecka har vi inte gjort mycket. Elsa har däremot lärt sig att sitta, inte nå vidare länge eller utan att koncentrera sig men hon sitter utan stöd.
I helgen har vi inga planer, blir väl att städa som vanligt. Nä, detta blev ett kort inlägg, Elsa vill amma sig till sömns.
/L

Hörseltest idag

Idag är det återigen dags för hörselhabiliteringen. Vi ska göra hörseltest med hörapparater på samt förmodligen göra nya insatser.  Erik får skjutsa oss dit och så tar vi tåget hem.

 

Sen ska vi hämta Jolin och ta oss hemåt för middag och lek. Jag måste leka mer med Jolin efter dagis men samtidigt är det så mycket som ska fixas. Ikväll så ska vi hjälpas åt, vi lagar middag tillsammans och sen leka en stund innan sova.

 

Innan vi åker iväg idag blir det nog att vika tvätt och lägga in i skåpen, vi har tvättat allt vi äger igår!

 

Liten uppdatering om hur planen ser ut för Elsas händer: Den vänstra handen/armen är prioriterad och om ca 6 månader ska vi träffa handkirurg-teamet på SöS för att bestämma vidare om vi ska korrigera med op. Isåfall kommer hon opereras vid 1,5 -2 års ålder. På Höger kommer ena tummer tas bort men den operationen kommer senare. Man vill se hur hennes funktion är i den handen först ifall något mer behöver göras så att detta kan ske vid samma operation.

 

Men nog om detta, jag måste göra mig i ordning om jag ska få skjuts!

 

//Lollo


Hörapparater!

Nu har Elsa haft sina hörapparater i en vecka. Det har gått jätte bra och hon lyssnar på alla nya ljud som hon hör. Det är lite svårt att kommer ihåg att tänka på att tala om för henne vad hon hör och försöka få henne att vilja exprimentera mer med sina egna ljud men det kommer när som helst tror jag!
Vi ska även börja med välling nu istället för gröt och se om det åker ner i magen på Elsa. Maten går annars frammåt och hon äter mat 1-2 gånger om dagen. Frukt är ännu väldigt konstigt tycker hon, päron och banan är det som funkar.

Vår frys fick för sig att lägga av i veckan så för tillfället är all vår mat hemma hos Camilla och Co, Tack för att vi får låna lite frys plats! Annars har vi varit på BVC i måndags, 4780 gram och 55 cm landade det på. Sen hade vi sista föräldrautbildningen på hörselhab igår (tisdag). Imorgon är det ännu ett besök på solna, denna gång till handdysmeliteamet så det blir handkirurg och förhoppningsvis lite svar på prover.

Sen har vi dop i helgen! Idag hade vi möte med prästen och planerade gudstjänsten, det kommer bli så fint! Vi ska ha soppa/fika efteråt i öppna förskolans lokaler så det ska bli så bra. Mina tankar kommer dock ligga lite hos Oskar i Lund som ännu en gång ska läggas in, denna gång för sin knapp-op. Det kommer gå så bra!

Det börjar bli en dåliga vana men vi vänder på varenda krona nu igen, bara längtar efter barnbidrag och lön det 20:e. Ikväll kommer iallafall svärmor och stannar tills efter dopet! Ska bli skönt med lite hjälp. Hela fredagen kommer bestå av att baka muffins!! Utan frys vet jag inte om jag vågar baka för långt i förväg + att jag inte haft tid. Nu måste jag nog vika in lite kläder innan vi far till affären och Camilla för att hämta mat och handla kaffe!

Skriver igen snart!


RSS 2.0